Android / iOS Apps

Ontwikkeling van een App

Een App is een programma die gebruikt kan worden op smartphones, tablets en desktops (Windows). Voor onze klanten hebben wij een aantal Apps mogelijk ontwikkelen. Voor ArboJan is een App ontwikkeld om gemakkelijk zaken offline op te slaan, en bij verbinding met internet binnen een paar klikken een rapport te kunnen genereren. Die stelde ArboJan in staat om een bedrijfsproces van minstens een uur terug te brengen naar minuten.

Wanneer u een App wilt laten ontwikkelen dient u voor uzelf enkele vragen te beantwoorden.
  • Wat is het doel van mijn App?
  • Waarom zouden mensen mijn App willen gebruiken / op hun telefoon neerzetten?
  • Is mijn App vervangbaar door mijn website of is het een aanvulling op deze?

Het is belangrijk om in ieder geval een antwoord te hebben op deze 3 hoofdvragen om voor uzelf zeker te zijn dat een App laten ontwikkelen iets is wat u op dit moment zou willen, en het doel en gewenste gebruik van deze duidelijk te hebben.

Uiteraard kunnen wij samen met u dergelijke zaken bespreken en samen kijken wat de mogelijkheden voor u zijn.Android

Door Google is het besturingssysteem Android gemaakt, welke op dit moment het meest wordt gebruikt in de smartphone markt. Naast de standaard ontwikkeling voor smartphones zijn er ook zaken uit te breiden of exclusief te ontwikkelen voor andere apparaten dan alleen smartphones.

Stel, u laat een App ontwikkelen en u bedenkt dat deze App ook prima geschikt is voor op een televisie. Dan kunt u deze App laten uitbreiden met een nieuw stuk speciaal ontwikkeld voor op televisie via Android TV. Hetzelfde geldt voor een uitbreiding voor horloges (Android Wear) en voor in de auto (Android Auto). De gebruiker zal maar 1 keer de App moeten downloaden en ontdekt deze automatisch op zijn verschillende apparaten.

Android TV / Android Auto / Chromecast

Dit zijn de twee nieuwste platformen voor Apps. Android TV is ingebouwd in enkele moderne televisies of via een apart apparaat te gebruiken om o.a. Apps te laden, Android Auto is binnenkort te vinden in enkele nieuwe dashboards in Auto's en autoradio's en kan ook, geschikte, apps laden. Chromecast kan gebruikt worden om beelden weer te geven op Chromecast geactiveerde apparaten zoals de Chromecast van Google. Deze technologie wordt ook gebruikt in de Kameleon Kinheim Snap! Viewer die door Bwebdesign is ontwikkeld.

Android Wear

Voor meer informatie over de ontwikkeling van een App voor Android Wear klikt u hier.

Officiele Android Ontwikkelaar

Bwebdesign is een officiele Android ontwikkelaar en is gemachtigd tot het publiceren van Apps in Google's Playstore en kan Apps ontwikkelen en distributeren die gebruik maken van de Chromecast technologie.iOS

Apple heeft met de ontwikkeling van de iPhone en zijn besturingssysteem iOS de basis gelegd voor de ontwikkeling van Apps en het gebruik van Smartphones en Tablets. Ook voor dit platform kunnen wij Apps ontwikkelen voor op smartphones (iPhone), tablets (iPad) en horloges (Apple Watch).App of Webapplicatie

Een App kan op twee manieren ontwikkeld worden. Als een native App die geschreven en ontwikkeld is alleen voor 1 platform die gebruikmaakt van specifieke elementen voor dat platform (Android of iOS), of als een App die enkel een website laat zien aan de gebruiker en enkel basis elementen gebruikt per platform.

Wanneer dit laatste het geval is, en de gebruiker geen geavanceerde zaken zoals GPS of de camera hoeft te gebruiken, kan ervoor gekozen worden om een webapplicatie te laten ontwikkelen en deze te openen in een App. In de meeste gevallen zal de eindgebruiker niets merken van het feit dat er in werkelijkheid een website wordt geopend.

Meer informatie over het ontwikkelen van Webapplicaties kunt u hier vinden.

Wat kunnen wij voor u betekenen