Responsive Webdesign (Websites)

Ondersteuning van meerdere apparaten

Met een website die gebruik maakt van een responsieve vormgeving (Responsive Webdesign) wordt bedoeld dat de vormgeving van de website zich aanpast aan het apparaat (lees: resolutie van het scherm) waarmee het bekeken wordt. Een website die op een laptop wordt geopend zal er anders uitzien dan dezelfde websites op een tablet of smartphone. Het doel is om op ieder apparaat de gebruiker een zo optimaal mogelijke ervaring te geven zonder de gebruiksvriendelijkheid in het geding te brengen.
Bij ieder product dat door ons wordt ontwikkeld zal een dergelijke responsieve vormgeving gebruikt worden.

Zoekmachines

Een responsieve vormgeving gebruiken wordt belangrijk gevonden, ook door zoekmachines als Google. Met een van de laatste updates aan het zoek algoritme van de zoekmachine worden websites zonder responsieve vormgeving lager gewaardeerd en komen dus ook lager in de zoekresultaten bij Google.

Bestaande vormgeving aanpassen

Ook een bestaande vormgeving is door ons om te zetten tot een responsieve vormgeving. Na deze wijziging zal Google de website weer normaal of hoger dan eerst waarderen en verbeterd de positie van de website in de zoekresultaten.

Wat kunnen wij voor u betekenen