Google en Responsieve Website Design, Het optimaal weergeven van webpagina’s

door Bastiaan Willem de Vries

Geplaatst in Grafische vormgeving, Optimalisatie, Websites, Zoekmachine optimalisatie

Wat is een Responsieve Website

Een responsieve website is een website die is vormgegeven op basis van code die ervoor zorgt dat de website altijd optimaal wordt weergegeven.
De vormgeving van de website wordt automatisch aangepast op basis van het apparaat waarop het wordt bekeken.
Uw website zal er dus op een smartphone anders uitzien dan op een tablet of laptop. Dit gebeurd zodat de gebruikservaring altijd optimaal is voor uw bezoekers.

 

Wat betekend dit voor uw bezoekers en positie in Google

Indien uw website zich niet aanpast aan het apparaat van uw bezoeker, dan loopt u de kans dat uw bezoeker vroegtijdig afhaakt omdat deze niet snel of goed genoeg kon vinden wat deze zocht.
Sinds April 2015 is dit niet het enige. Google straft websites keihard af in de zoekresultaten. Mocht uw website geen responsieve vormgeving hanteren dan eindigt u lager dan uw concurrenten in de zoekresultaten van Google.

voormobiel

Zoals u hierboven kunt zien wordt er bij onze website weergegeven dat de site geoptimaliseerd is voor mobiele apparaten. Google heeft de responsieve vormgeving herkend en past de rangorde van zoekresultaten hierop aan.

 

Wat kunnen wij voor u betekenen

Indien u contact met ons opneemt onderzoeken wij gratis of uw website een responsieve vormgeving hanteert en of u op dit moment optimaal wordt weergegeven in Google.
Klik hier om contact met ons op te nemen.